Minecraft BG

PC или Macintosh за компютърни игри

Под PC или персонален компютър обикновено се разбира  такъв компютър, който върви с операционна система Windows. Много операционни системи са съвместими с PC, най-популярните от които са Microsoft Windows, Linux, FreeBSD и Solaris.

Macintosh пък, по-популярен като Mac, покрива няколко линии от персонални компютри, разработени от Apple Inc. Mac е единственият компютър, който може да върви с всички големи операционни системи, сред които и Mac OS X, Windows XP и Vista. С помощта на софтуер като Parallels Desktop например те могат да вървят едновременно.

И PC, и Mac имат своите верни последователи, като всеки от тях си има своите силни и слаби страни. Що се отнася до компютърни игри, тук също не може да се даде категорично мнение по въпроса кой от двата компютъра е по-добър.

Със сигурност може да се каже, че много по-голяма част от игрите се разработват за PC платформата.  Освен това те имат и по-мощни процесори, което е много важен критерии за игрите.  При PC съществува възможността за непрекъснато да се ъпгрейдва, която липсва при Mac. Това е несъмнено е голямо предимство. PC са съвместими с по-голяма част от другите устройства, поддържат повече формати и са по-лесни за използване.

Накратко, Mac OS X не е най-подходящата операционна система за големите почитатели на игрите поради простата причина, че производителите на игри много по-рядко пускат версии на игрите за Mac. Това се променя с времето, но прогресът е сравнително бавен. Ако все пак имате търпението да изчакате любимите си заглавия да излязат във версия за Mac, няма да съжалявате ,що с отнася до качество на графиката.

Traffic-Zone

©  www.emcgames.com
Всички права запазени
| разглеждате карта на сайта